За тежки корупционни практики заговори Благомир Коцев. Той твърди, че в

...
За тежки корупционни практики заговори Благомир Коцев. Той твърди, че в
Коментари Харесай

Строителен бос от Варна давал директно по телефона нареждания на служителите в община Варна, обяви кметът Коцев

За тежки корупционни практики заприказва Благомир Коцев. 

Той твърди, че в общината е имало незаконна процедура строителен необут да звъни непосредствено на чиновниците и да им дава нареждания.

Месец след встъпването си в служба Благомир Коцев насочи тежки думи към някогашните управници на морската столица.

По думите му Варна е била дадена на концесия и е ръководена в интерес на и от името на един строителен „ бизнесмен “, на който му е било разрешено да звъни на всички чиновници непосредствено, а те са били принудени да извършват неговите повели категорично, съобщи Морето.нет.

Според Коцев главните движещи сили зад всяко деяние на предходното ръководство са били най-вече изгодата, персоналните ползи и страхът.
 

Голяма част от „ плановете “ са направени да обслужат или да бъдат построени от кмета в сянка през последните 5 години – човек, който доста от чиновниците в общината назовават „ шефа “ или „ благодетеля “. Варненци добре знаят защо приказвам. „ Шефът “ на общината не е бил Иван Портних, а човек, прочут с прякора си.

Докато някогашният кмет отсъстваше от публичния живот на Варна, точно това се е случвало в общината - налагано е държание, притискани са хора, заплашвани са чиновници. Голяма част от бизнес плановете са били спирани за този, който има интерес да му се придвижат документите, да бъде заставен да отиде и „ да се разбере с който би трябвало “. И разумно - това не се е случвало в Община Варна, а отвън нея, в частни хотели. В кабинета на кмета преди моето встъпване в служба е имало стотици такива арестувани преписки.

Коцев се закани да промени философията на ръководство на Варна и да върне морската столица към пътя на развиване.

Оттук нататък във Варна ще се работи транспарантно, плановете ще бъдат обсъждани обективно и без пристрастия, спазвайки прецизно законовите разпореждания и периоди. А когато общината стане цифрова, всеки ще може да наблюдава преписката си - в кой отдел се намира и по кое време ще бъде публикуван отговорът.

Дирекцията по архитектура към този момент работи за това административната тежест да бъде олекотена и периодите за издаване на отговори и разрешителни документи да бъдат съкратени.

Обявявам завършек на времето на привилегированите предприемачи и преписките с приоритет. Каня варненския бизнес да следи интензивно за публичните поръчки, които Община Варна започва, и да взе участие с предложения. Уверявам ви, че всички претенденти ще бъдат обсъждани равнопоставено и търговете няма да са с предупреден победител.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР